We blijven bereikbaar tijdens de werken in Sint-Truiden

Het stadsvernieuwingsproject van Sint-Truiden voorziet in een volledige renovatie van de Grote Markt en een opwaardering van de winkelstraten. De werkzaamheden starten op maandag 14 september en zouden in april 2016 afgerond moeten zijn.

Werken aan de schoenmakerij in de Stapelstraat

De herinrichting van de Stapelstraat start in oktober en loopt tot het einde van het jaar. In die periode zal de Stapelstraat vanaf het kruispunt met de Ursulinenstraat en de Beekstraat een winkel-wandelstraat zijn. Dit deel van de Stapelstraat zal autovrij zijn tot het einde van de werkzaamheden.

In de Stapelstraat komen nieuwe nutsleidingen, een nieuwe bestrating en wordt de stoepverharding vervangen door duurzame materialen. De werken gebeuren in verschillende fasen zodat al de winkels steeds veilig toegankelijk zijn. Er is steeds een doorgang mogelijk voor voetgangers en fietsers.

Parkeren tijdens de werkzaamheden

De Grote Markt is tijdens de werken niet bereikbaar voor auto’s. Op de Veemarkt, op slechts 700 meter van de Grote Markt, kan je gratis parkeren voor lange periodes. Ook de gratis parking aan het zwembad bevindt zich op wandelafstand van het stadscentrum. Je kan tijdens de werken ook terecht aan de betalende parkeerzones op Cicindria en onder Sluisberg. 

Nieuwsgierig naar het nieuwe Sint-Truiden? Bekijk de plannen en schetsen op http://werveninsinttruiden.be/ 

Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van de bereikbaarheid en de parkeermogelijkheden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x