Herstellingen

Hoe leuk de nieuwe trends ook zijn, check eerst je schoenenkast voor je nieuwe schoenen gaat shoppen.
Met een nieuwe hak, een goede poetsbeurt of zelfs een ander kleurtje, ziet je schoencollectie er terug als nieuw uit. Niet zeker of een herstelling nog mogelijk is? Mail ons een foto of spring even binnen in de Schoenmakerij in Sint-Truiden en we redden je lievelingsschoenen van de inzamelbak!

Hakken en zolen herstellen

De hakken van je schoenen zijn het gevoeligst voor slijtage. Afhankelijk van de stand van je voet kunnen ze schuin afslijten. Zijn je hakken beschadigd door het lopen op kiezel of ongelijke klinkers? Of maken de harde hakken van je schoenen een kletsend geluid op tegels? Breng je schoenen tijdig binnen voor nieuwe rubberen hakken en geef je schoenen zo een tweede leven.

Ook met beschadigde hakbekleding weten we wel raad!

De leren zolen van je nieuwe schoenen bestaan vaak maar uit een dun laagje materiaal. Na een paar dagen zie je dus al de eerste slijtage. Breng je nieuwe schoenen zo snel mogelijk binnen, we versterken je schoenen met een laagje rubber. Zo dringt er geen water in je schoenen en heb je minder kans om te slippen. We hebben rubberen zolen in verschillende kleuren ;)

 

Bekijk hier meer foto's van herstellingen die mogelijk zijn.

Nieuwe rits

Gaat de rits van je laarzen of handtas moeilijk open of dicht? Of gaat ze open op een plaats waar ze helemaal niet open moet gaan? Is de schuiver afgebroken?

Breng je (rij)laarzen, handtas, rugzak,...binnen en we bekijken eerst of we de bestaande rits kunnen herstellen. Is dat niet mogelijk? Dan vertellen we je meteen of het haalbaar en nog interessant is om een nieuwe rits te zetten.

Ophogen of verlagen

Is de hak van je pump toch nét iets te hoog? Of moet een schoen om medische redenen opgehoogd worden? We bekijken samen hoeveel lager je schoen kan worden of hoe we de ophoging zo discreet mogelijk kunnen toepassen. We zorgen steeds voor materialen aangepast aan de (kleur van de) schoen.

Schoenen rekken

Zijn je schoenen te klein?

Dan kan je ze inspuiten met Shoeboy's Shoe Stretch. Deze speciale spray maakt het leer soepel en zorgt voor het openrekken van leer, daim en nubuck. 

Blijkt het inspuiten onvoldoende? Dan zetten wij de schoenen enkele dagen op de rekleest.

schoenen rekken op de leest Met een schoen- of laarzenleest zetten we het leer onder spanning. Dat kan in de volledige lengte, in de breedte, of bijvoorbeeld enkel ter hoogte van de wreef. En dankzij extra opzetstukjes kunnen we ook specifieke drukpunten verhelpen.

Zo heb je voor amper 6 euro een paar schoenen dat perfect past!

Met een knobbeltang doen we dit rekken nog extremer, deze tang geeft plaatselijk meer ruimte om pijnlijke eksterogen en eeltplekken te ontzien.

Verven

Je favoriete schoenen...ze zitten fantastisch...maar ze zien er niet meer zo fris uit. De kleur is verbleekt en blinken met schoensmeer helpt niet meer. Of ben je een beetje uitgekeken op de kleur van je schoenen?

Dan kan je een nieuw paar schoenen gaan kopen of ze binnenbrengen bij de schoenmaker. 

We reinigen de schoenen:

brengen een indringende grondverf aan:

en frissen ze op met een nieuw kleurtje!

Laarzen breder of smaller maken

Kocht je laarzen die net iets te smal zijn? Dan zetten we ze enkele dagen op de rekleest, je voelt meteen het verschil.

Is rekken niet voldoende? Of zijn je laarzen te breed? Dan bekijken samen hoeveel cm we de laarzen kunnen verbreden of versmallen.

Lijmen en stikken

Komt de zool van je schoenen los aan de zijkant? Zitten de riempjes van de sandalen niet meer goed vast? Is de velcro van je sportschoenen versleten? 

We kijken je schoenen helemaal na en zorgen met de gepaste materialen dat alles weer stevig op zijn plaats zit.

Opgelet! Probeer zelf je schoenen niet te lijmen. Huis-tuin-en-keuken-lijm wordt hard, zo riskeer je dat het nadien barst of afbreekt. Onze lijmen blijven soepel en zijn aangepast aan de materialen waaruit je schoen samengesteld is.

 

Leer gescheurd

Is je schoen ergens achter blijven haken en is er een scheur in het leer? Of heeft je hond je schoenen te pakken gekregen ;)

Spring even binnen en we bekijken of een herstelling nog mogelijk is.

voetbalschoenen_rode_kaart.jpg  

  

Balletspitzen

Suède neusjes beschermen het satijn van Lotte haar spitzen. Zo gaan de balletschoentjes langer mee en kan Lotte veilig pirouettes draaien!

Herstellingen

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x
Bestel je producten in onze webshop