3 tips om je schoenen waterdicht te maken

3 tips om je schoenen waterdicht te maken

Regen, sneeuw, modder en vuil verkorten de levensduur van je (lievelings)schoenen. Met deze tips maak je schoenen waterdicht en voorkom je natte voeten.

Meteen een bus waterafstotende spray Shoeboy's Nano Protect kopen? Dat kan in onze webshop!

Maandelijks een onderhoudstip en schoenweetjes in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

 

Voorkom natte schoenen

Je schoenen en laarzen krijgen het zwaar te verduren: regen, vocht, sneeuw,...nattigheid dus. Natuurlijk kan je dat in België niet vermijden! Voorkom in ieder geval dat je schoenen en laarzen door en door nat worden. Niet alleen leren schoenen, maar ook schoenen uit textiel en suède houden niet van water. Water en sneeuw veroorzaken immers (zout)kringen in het materiaal.

En natte voeten zijn al helemaal vervelend.

 

Bescherm je schoenen met een waterafstotende spray

Maak je schoenen waterdicht door ze aan het begin van de herfst in te spuiten met een impregnerende spray. Zo leg je een onzichtbare beschermlaag die je schoenen gedurende 15 regendagen vocht- en vuilafstotend maakt.

schoenen waterdicht maken

15 regendagen, dat wil dus zeggen dat je de behandeling regelmatig moet herhalen om je laarzen en schoenen waterdicht te houden. Niet alleen vermijd je zo natte voeten, je verkleint zo ook de kans op lelijke sneeuw- en vochtkringen.

Met Shoeboy's Nano Protect bescherm je niet alleen je schoenen tegen regen en sneeuw. De spray vormt een waterafstotende laag en maakt ook laarzen, jas, paraplu, hoed, rugzak, ...waterdicht.

Ideaal voor glad en ruw leer, voor daim (suède/nubuck) en textiel. Maar niet te gebruiken op stretch materialen en lakleder! Om schoenen uit lakleder waterdicht te maken, hebben we speciale lakschoenolie.

15 regendagen waterproof

Zorg dat je schoenen droog en proper zijn voor je ze inspuit om vlekken en kleurverschillen te voorkomen. Reinig dus eerst je schoenen, breng daarna schoensmeer aan om ze soepel te houden en spuit ze tenslotte in op een afstand van 20 centimeter. Laat drogen en herhaal tot drie keer bij nieuwe schoenen of om de vijftien regendagen bij de rest. Zo blijven je schoenen mooi en waterproof!
 
Om rubberlaarzen en (wandel)schoenen uit ademende materialen (Gore-Tex) waterdicht te maken, hebben we aangepaste producten. Vraag raad aan de schoenmaker!

Natte schoenen drogen

natte schoenen drogen

Zijn je schoenen toch nat geworden? Probeer ze dan niet snel te drogen door ze rechtstreeks op een warmtebron (radiator of kachel) te leggen. Zeker leren schoenen worden hierdoor stijf en hard.

Steek dus liever een prop keukenpapier of een paar schoenspanners in je natte schoenen en laat ze drogen op een goed geventileerde plaats. Vervang het papier na een paar uur (gebruik liever geen kranten, de inkt kan je schoenen verkleuren).

Spuit de schoenen nadien terug in met een beschermende spray.

Tip van de schoenmaker: Schoenspanners (of zelfs een krant) zijn ook interessant als je schoenen niet nat zijn. Door je leren schoenen op te spannen wanneer je ze niet draagt, blijven ze mooi in vorm en krult de tip niet omhoog! Ook voor je laarzen zijn er gelijkaardige spanners om de vorm van de schacht te bewaren.

Maandelijks een onderhoudstip en in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x