Schoenspanners, breng spanning in je schoenen

Schoenspanners, breng spanning in je schoenen

Schoenspanners zorgen voor een langere levensduur, betere pasvorm en mooier uitzicht van je leren schoenen. Waar moet je op letten bij de aankoop en het gebruik van schoenspanners?

 

Maandelijks een onderhoudstip en schoenweetjes in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

 

Waarom schoenspanners?

Gedurende de dag nemen leren schoenen de vochtige warmte van je voeten op. Het leer wordt soepel en zet lichtjes uit. Tijdens het stappen beweegt het leer ook voortdurend. Zeker op de plaatsen waar de schoen plooit, krijgt het leer veel te verduren en kunnen kreukels ontstaan.

Zodra je de schoenen uitdoet, koelt het leer terug af en krimpt het. Hierdoor kan de neus van de schoen lichtjes omhoog krullen en het leer in de plooitjes gaan barsten.

  

Steek daarom meteen na gebruik houten spanners in de schoenen. Die houden de schoenen onder spanning, voorkomen dat het leer krimpt en bewaren de pasvorm. Houten schoenspanners nemen daarnaast ook het vocht op, houden het leer in goede conditie en voorkomen nare geurtjes.

Tip van de schoenmaker: gebruik de spanners ook tijdens het poetsen van je schoenen. Zo kan je ze gemakkelijk insmeren en krijgen ook de plooitjes en kreukjes voldoende verzorging.

 

Welke schoenspanners?

Degelijke schoenspanners zijn gemaakt uit ceder- of beukenhout. Onbehandeld hout ruikt lekker en heeft de eigenschap dat het bacteriën doodt. Zo neutraliseren schoenspanners meteen ook de geurtjes in je schoenen.

Houten spanners onttrekken ook het vocht uit je schoenen zodat het leer beter kan ademen en dus in goede conditie blijft. Er bestaat ook plastieken exemplaren, maar die kunnen het vocht uit je schoenen niet opnemen.

Tip van de schoenmaker: schuur de houten schoenspanners jaarlijks lichtjes op. Daarmee optimaliseer je de vochtonttrekkende en geurneutraliserende werking!

  

Een goede schoenspanner vult de neus en de hiel van de schoen volledig op en zet het leer dus gelijkmatig onder spanning:

  • de hiel: kies bij voorkeur spanners met een volledige hiel. De exemplaren met slechts een klein knopje aan de hielzijde brengen de spankracht onevenredig over zodat de goede pasvorm verloren gaat.
  • de neus: de beste schoenspanners hebben een neus met een spanmechanisme in de breedte. Zo wordt de schoen maximaal gevuld en gesteund.
  • het spanmechanisme: het veersysteem tussen hiel en neus zet de schoenen in de lengterichting onder spanning.

Let bij de aankoop van schoenspanners ook op de juiste maat! Heb je schoenen met een halve maat of twijfel je? Ga dan liever voor een groter maatje, schoenspanners moeten immers spannen. 

 

Gepersonaliseerd (relatie)geschenk

Een paar kwalitatieve schoenspanners zijn een perfect cadeau voor een jubileum, een bruiloft of als relatiegeschenk. Geef ze een leuke persoonlijke touch met een leren label met naam, initialen, datum of een logo. Conctacteer ons voor meer informatie.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x