Gratis voetencheck binnen 1 minuut

Oplossing voor pijnlijke voeten binnen 1 minuut

150.000 kilometer, of bijna 4 keer rond de aarde. Zo ver moeten je voeten jou dragen! Op enkele vierkante decimeters ondersteunen ze ons hele lichaamsgewicht. Gelukkig zijn onze voeten gebouwd om deze belasting aan te kunnen.

Maar door de jaren worden onze spieren zwakker en pezen verliezen aan elasticiteit. Dat kan tot veranderingen leiden in de vorm en welving van je voeten, en zo in je hele lichaamshouding. Daardoor ontstaan er heel wat klachten zoals pijnlijke knieën en kuiten, heupklachten, lage rugpijn, eeltvorming en likdoorns, …

Hoe zorg je voor de nodige ondersteuning, bescherming en stabiliteit van je voeten?

Kies stevige schoenen

Schoenen moeten je voeten steun geven en zorgen voor een stabiele en correcte staphouding. Twee punten om in het oog te houden:

  • De 'contrefort' of het hielstuk. Dat is de versteviging aan de achterzijde van je schoen die de hiel op zijn plaats houdt. De contrefort moet stevig zijn om je voet te ondersteunen.
  • Een schoen mag enkel plooien ter hoogte van de voorvoet om het afrollen van de voet niet te belemmeren. Kan je de neus en de hiel van de schoen eenvoudig tegen elkaar plooien? Dan is de zool te soepel en kan het foutief afrollen van de voet leiden tot problemen.

Ondersteunende inlegzolen

De markt voor medische (door artsen voorgeschreven) voetbedden of steunzolen heeft zich de afgelopen vijf jaar verdubbeld. Maar nog voor er klachten of aandoeningen opduiken, kan je proactief je voeten ondersteunen met een verwisselbare inlegzool.

Gratis voetencheck binnen 1 minuut

In onze winkel staat een EMT-voetbedsysteem, een meetplank die de voetafdruk van jouw voeten toont met behulp van druk en warmte.

Binnen enkele seconden kennen we het welvingstype van je voeten en de Shoeboy’s inlegzool die nodig is voor jouw voeten:

  • Support: ondersteunt voeten met een sterke welving (holvoet) om schokken beter te verdelen. Pijnlijke drukplekken worden voorkomen door het steunoppervlak voor je voeten te vergroten.
  • Protection: bescherming voor voeten met een gemiddelde welving. De voetbedden helpen de inactieve spieren en pezen te activeren en de lichaamshouding te corrigeren.
  • Stability: voeten met een lage welving (plat-, knik- en spreidvoeten) zijn te flexibel en neigen naar binnen te knikken. De inlegzolen zorgen voor extra stabiliteit en een betere drukverdeling. 

Opgelet! Deze voetbedden ondersteunen pijnlijke en vermoeide voeten. Heb je effectief een voetletsel? Ga dan eerst langs bij een arts of podoloog!

De Shoeboy’s inlegzolen zijn gemaakt uit kalfsleer en voorzien van een kunststof boog die de welving van de voet op de juiste manier ondersteunt. Een hielkussen van memory-latex dempt de schokken bij het stappen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x